מה זה רטיבות קפילארית?

כוח הכבידה מוכר לכולנו, הוא גורם לכל חומר שהוא ליפול או לשקוע מטה. המשקל מושך כלפי מטה וזה גורם את הנפילה. אך כאשר מתרחשת רטיבות בקירות לעיתים ניתן לגלות תופעה שנראית הפוכה. בתופעה זו מגלים נימים של מים שמטפסים כלפי מעלה. כלומר, במקום לרדת ולשקוע הם מצליחים לעלות. העלייה הזו מכונה בשם רטיבות קפילארית. השם ניתן לה בגין הרטיבות שמטפסת כמו נימים דקים על הקיר. המשמעות של המילה האנגלית הינה נימים, ומכאן נקרא השם של הרטיבות.

מה עושים במקרה של רטיבות כזו?

חשוב לזכור כי רטיבות בקירות הינה מזיקה וגוררת נזקים נוספים בעקבות הופעתה. על כן חשוב כי תיכף ומיד אחרי שהתרחש הנזק, או מיד לאחר ששמנו לב שהקירות ספוגים במים, נחפש אחר הדרך הנכונה לייבש את הקירות. חבל להמתין שהמים יטפסו מעלה ויתפשטו על פני אזורים נוספים על פני הקירות של הבית. אין סיבה להמתין שמים יטפסו מעלה ויגרמו לקילופי צבע וטיח באזורים נוספים. חשוב להזמין נותן שירות בתחום ייבוש רטיבות כלואה שמכיר את התופעה של רטיבות קפילארית. כך הוא יוכל לפתור את הבעיה במקצועיות וביעילות רבה תוך שהוא מזהה את סוג הרטיבות ומתאים את האופן הנכון לייבש אותה.

הדרך הנכונה לייבוש מושלם של רטיבות קפילארית

בכדי להשיג תוצאות מושלמות חשוב לבחור חברה מקצועית ומנוסה מאוד בתחום היבוש ושיקום מבנים לאחר נזקי רטיבות. כאמור, חשוב כי החברה תכיר גם את העלייה קפילארית על מנת שיהיו לה כלים לטפל בה. ראשית תאובחן הרטיבות ותזוהה היטב באמצעות צילום תרמי. בשלב הבא מייבשים את האזורים הרטובים ומוודאים כי הלחות כולה טופלה במלואה. רק כעת ניתן לחשוב על שיקום הקירות והחזרתם למצב תקין.