בקשה למינוי אפוטרופוס

כל אדם עד גיל 18 נמצא תחת השגחה הורית והם למעשה האפוטרופוסים שלו. זה אומר שהרבה מאוד החלטות מתקבלות על ידם. ברגע שהוא מגיע לגיל 18, אז באופן חוקי הם כבר לא אחראים עליו והוא יכול לקבל החלטות על עצמו באופן חופשי.

אם זאת, ישנם מצבים בהם אנשים עדיין ממשיכים להיות תחת אפוטרופוס ואינם חופשיים מכך, גם אחרי גיל 18. מדובר על אנשים שהמדינה קבעה, אחרי הליך בדיקה, שהם אינם יכולים לקבל החלטות על דעת עצמם, בשיקול דעת חופשי, מבלי לסכן את עצמם ואת הסביבה.

מדובר על אנשים במצבים שונים, החל מאנשים שמתמודדים עם מוגבלויות ונכויות שונות שמגבילות את היכולת שלהם לקבל מחשבה באופן חופשי, אנשים מבוגרים במצב סיעודי, או אנשים שעברו תאונות, פציעות וחבלות אשר נדרשים לטיפול רפואי קבוע ואינם יכולים לקבל החלטות באופן עצמאי לגבי כך (המקרה הקלאסי, אנשים שנמצאים בתרדמת).

הרעיון של מינוי אפוטרופסות, הוא לאפשר לגורם אחראי, בוגר, אשר המדינה מוכנה לקבל אותו בתור אפוטרופוס לקבל החלטות עבור גורם שאיננו יכול לקבל על דעת עצמו. במידה ואין מי שיכול להתמנות לתפקיד זה, המדינה תיקח על עצמה להיות אפוטרופוסית שלו.

כיצד מגישים בקשה?

כאמור, יש מצבים שונים שדורשים מינוי אפוטרופוס. על מנת להגיש בקשה למינוי אפוטרופוס ולקבל אותה, יש להציג בפני רשויות המדינה שעוסקות בנושא ובפני בית המשפט, הוכחות שאכן אותו גורם עליו מביאים לקבל אפוטרופוס, אינו יכול לטפל בעצמו ועל כן צריך למנות גורם שיהיה אחראי עליו. יש להציג הוכחות רפואיות, פסיכיאטריות ואחרות לכך.

באופן טבעי, יהיה צורך לעבור מבדקים שיוכיחו, גם את העובדה שהוא איננו יכול לטפל בעצמו ולקבל החלטות, וכן שהגורם המבקש אכן אחראי ויכול לעמוד בתנאי הבקשה.