טיפול כריתת לולאה – מתי זה הכרחי?

עברת לא מזמן בדיקת פאפ שגרתית, וקיבלת תוצאה מעט מדאיגה הממליצה לך לבצע טיפול כריתת לולאה. למרות השם המעט מרתיע, מדובר למעשה על טיפול של ניתוח זעיר פולשני המומלץ לכל אישה  המאובחנת עם חשד להתפתחות מחלה שהיא טרום סרטנית, כאשר המטרה של הטיפול היא לגדוע את שגשוג התאים הסרטניים זאת באמצעות הליך טיפול קל, מהיר ובטוח יחסית.

כדי שתוכלי לקבל מידע מקיף יותר על הנושא, ריכזנו במאמר הנוכחי את כל הפרטים שצריך לדעת בנושא טיפול כריתת לולאה.

מהי כריתת לולאה?

טיפול זה מתייחס לתהליך כירורגי בו מוסרת רקמה נגועה מצוואר הרחם המאובחנת כסרטנית, והיא מתבצעת על ידי מכשור ייחודי של לולאה חשמלית. לולאה זו מעבירה זרם חשמלי ממוקד אל הרקמה הנגועה, וכך ניתן להסיר את המוקד הסרטני ולעצור את הדימום בצורה יעילה ומהירה. תהליך טיפולי זה נקרא גם קוניזציה של צוואר הרחם, שהוא טיפול המתבצע עם מכשור בצורת חרוט המאפשר הסרה מדויקת של הנגע הסרטני. 

מתי כדאי לעבור טיפול כריתת לולאה?

למרות שתהליך כריתת לולאה מבצע כריתה כירורגית של הנגע הסרטני שהתגלה, שיטה זו מיועדת הן לטיפול והן לאבחנה עבור נשים שקיבלו תשובה חריגה במשטח הפאפ שלהן. לרוב אין ממהרים לבצע את כריתת הלולאה מיד לאחר תשובת בדיקת הפאפ, אלא מתבצעת בנוסף בדיקת ביופסיה או קולפוסקופיה המאשרת את החשד.

צרי קשר עם פרופ' יעקב בורנשטיין >>>

כיצד למצוא מומחה בתחום?

גילוי של רקמה טרום סרטנית בצוואר הרחם עשוי להיות קשה נפשית עבור האישה, אך גם יכול להציל חיים! לכן במקרה שעולה חשד כזה יש לפנות למומחה בתחום מיילדות וגניקולוגיה כדי שיעקוב אחר התוצאות, ימליץ על המשך טיפול ואף יבצע את טיפול כריתת לולאה הדרוש להסרת הנגע.