לאן ניגשים לצורך אבחון מחלות כליה מקיף?

מחלות כליה הם מסוג המחלות שמפתחות לאיטן ויכולות להפוך לחמורות ביותר ואף לכרוניות כאשר לא מטופלות בזמן. כאשר במקרים קיצוניים יש גם צורך בטיפול דיאליזה או השתלת כליה. לירידה בתפקוד הכליות חשיבות רבה לתפקוד תקין ובריא של הגוף ויכולות להיות המקור לבעיות נוספות כמו מחלות לב וכלי דם. קראו בהרחבה באתר פריימדיקל!

מה גורם למחלות כליה?

הגורם המרכזי והשכיח ביותר להתפתחות בעיות כליה היא סוכרת, כאשר חלק גדול מהחולים חלו באופן כרוני שהצריך טיפולי דיאליזה ואף השתלה. גורמים נוספים להתפתחות מחלות כליה הם לחץ דם גבוה, זיהומים, צריכת תרופות ומינונים גבוהים של משככי כאבים שונים, מחלות תורשתיות, פגיעה בהספקת הדם לכליה או חסימות איברים שונים שנמצאים מתחת לכליה.

איך ניתן לאבחן מחלות כליה?

התסמינים של המחלה בשלביה המוקדמים יכולים שלא לבוא בכלל לידי ביטוי בכלל. בשלבים מאוחרים יותר התסמינים יכללו עייפות, תיאבון ותחושת בחילה, אנמיה והתנפחות כפות ידיים ורגליים. במקרים קיצוניים יחושו גם חולשה בשרירים, קוצר נשימה ואפילו אובדן חלקי של ההכרה.

קיימות שתי דרכים פשוטות ויעילות במיוחד של אבחון מחלות כליה בצורה מקיפה ויעילה; האחת היא דרך בדיקת דם לקריאטינין, שהבדיקה הזאת היא יעילה כאשר מצב התפקוד של הכליות כבר אינו תקין, וקיימים סימפטומים מורגשים. על מנת לאבחן מחלות כליות בשלב מוקדם יותר ניתן לבצע בדיקת שתן למיקרואלבומין. בדיקה זו מאפשרת ללמוד על תפקוד הכליות לפני שעולה רמת הלקריאטינין, שמעידה על תפקוד כליות לא תקין.

באמצעות אבחון מוקדם של המחלה ניתן להאט את התקדמותה, שללא טיפול נכון יכולה להתפתח אי ספיקת כליות. ללא תפקוד תקין של הכליות מצטברים בגוף חומרי פסולת שונים, במקום להיות מסוננים. בנוסף קיים מחסור בהורמונים שמייצרת הכליה. בנוסף שדרכי הטיפול יהיו יעילות ביותר כאשר המחלה היא בשלביה הראשונים, וכך ניתן גם לנסות להוריד הסיכוי לחלות במחלות לב וכלי דם.