איזו מסגרת טיפולית תתאים לתשושי נפש?

אחד הנושאים הפחות פשוטים לעיכול, הוא כאשר קרוב משפחה או ההורים שלכם הופכים לתשושי נפש. אלה הם לא האנשים שהכרתם לפני כן, וגם הם עצמם לא יתנהגו אליכם כפי שהכרתם אותם לפני כן. אז איזו מסגרת טיפולית תתאים לתשושי נפש? אולי בית אבות סיעודי?

מהם בדיוק תשושי נפש?

תשושי נפש הינם אנשים הסובלים ממחלות כמו אלצהיימר, דמנציה וירידה בקוגניציה. תשושי נפש מגלים גם בלבול, אינם יכולים לבצע פעולות יומיומיות שפעם ביצעו בקלות, ולעיתים אף עקב מחלתם עלולים להיות נתונים להתפרצויות זעם קשות.

איזו מסגרת טיפולית תתאים לתשושי נפש?

האם אחד ההורים הוגדר כתשוש נפש? האם אתם מזהים אצלו את הסממנים שהוזכרו בפסקה הקודמת? לאנשים הסובלים מבעיה קשה זו, מומלץ מאוד להשתלב במסגרת המתאימה – בית אבות סיעודי, עם אנשי מקצוע המכירים את הבעיות האופייניות לתשושי נפש, ואין ספק, מסגרת טיפולית יש לבחור בקפידה רבה, היא יכולה להקל על הקשיש עצמו אך גם על משפחתו.

אילו פתרונות מוצעים לתשושי נפש?

בית אבות סיעודי המתייחס לדייריו בכבוד ומעניק להם את כל מה שהם זקוקים לו, יקבלו תשושי הנפש מערך טיפולים: המטפלים הינם סבלניים, מבצעים את עבודתם מתוך אדיבות וחמלה, על המסגרת הסיעודית להשקיע את כל האפשרי על מנת שהמצב יישאר על כנו ולא יוחמר.

כמו כן, קיים שיתוף פעולה מלא בין בית אבות סיעודי למשפחה, על מנת שאלה ידעו בדיוק מה המצב של יקירם. אלה הם הפתרונות המוצעים, אולם יש לברור היטב את המסגרת הטיפולית, להגיע עוד לפני כן ולראות את המקום.

אי אפשר להחלים מהמחלה

לצערנו אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה, אולם כן אפשר למצוא עבור הקשיש תשוש הנפש מחלקה סיעודית שתספק לו את כל צרכיו.

בקרו עוד היום באתר שלנו – https://betgilpaz.co.il/.