מפיץ ריח לבית

הבית הוא מקום שסופג הרבה ריחות. המטבח מייצר ריחות טיגון, מזון ותבלינים, חדר הכביסה והשירותים עלולים לייצר ריחות לחות רטיבות ולעיתים גם עובש וחדרי השינה, ריח גוף וכדומה. על מנת לנדף מהבית ריחות אלו וליצור אווירה נעימה יותר, משתמשים במפיצי ריח למיניהם. 

בעבר נידפו ריחות באמצעות אוורור החדרים, פתיחת חלונות, הפעלת מכונת כביסה או אפיית עוגה. בחלק מהבתים עדיין קיים איזור טיגון נפרד המיועד להכנת תבשילים וטיגון על מנת שהריחות לא יספגו בקירות ובאביזרי הבית. 

כיום קיימים מפיצי ריח לבית שמיועדים לכל חוויה ואווירה בכל מיני טכנולוגיות וריחות. סקירה קצרה מראה כי השוק רווי מתמיד. זאת משום הצורך לשפר, לייעל ולדייק לצרכן את איכות הביצוע של המפיצים בטכנולוגיות ונוסחאות ריח שונות.

סוגים של מפיצי ריח

1. התזה ידנית – מפיץ ריח ידוע וותיק הוא הספריי. מיכל ובתוכו נוזל הניתז החוצה בכל 

לחיצה. 

2. מקלות קטורת – מקלות ריחניים שמפיצים ריח ועשן בעת הדלקתם. 

3. מבערים – כלים קטנים המכילים מקום קטן להנחת נר וצלחת מים הכוללת טיפות ריחניות. 

4. כדורי גלי – אריזות בגדלים ובצורות שונות המכילות כדורי ג'לי. חלקם מתכלים עם מים, 

חלקם נשארים בגודלם הטבעי ומאבדים את הריח שמתנדף לאורך זמן.

5. מתקנים עם פני רשת אשר בתוכם חומר מוצק המפיץ ריח. 

6. מפיץ חשמלי – מכשיר המופעל בסוללות בזמנים מוגדרים ומתיז מנה של חומר מתוך המיכל 

שהוכנס לתוכו מבעוד מועד. 

7. נרות ריחניים – הדלקת הנרות מפזרת ריח במרחב. 

איך לבחור?

בבואנו להשתמש במפיץ ריח לבית, יש להתאים את המכשיר למרחב הפיזור של הריח. כך למשל לא נשים במקלחת נירות ריחניים ללא השגחה, ובשירותים קטן לא נתקין מפיץ חשמלי תעשייתי שכל התזה שלו תישאף לריאותינו.