זכויות והטבות של תושב חוזר ברילוקיישן

שוק העבודה הגלובלי, יצר בשנים האחרונות תנאים מיוחדים עבור אנשים בתפקידים שונים. יותר ויותר אנשים מקבלים תפקידים בחברות בינלאומיות או חברות ישראליות אשר פותחות מרכזים ביעדים שונים בעולם, וכך הם מוצאים את עצמם נאלצים לעשות רילוקישן.

רילוקיישן כידוע, זה מעבר של אדם ממדינה אחת למדינה אחרת לצורכי עבודה. מדובר על מעבר מוגבל בזמן, בטווח של חודשים או שנים ספורות, כאשר העובד חי באותה מדינה על בסיס ויזת עבודה, וברגע שהתפקיד שלו במדינה נגמר הוא צריך לחזור אל המדינה ממנה הוא הגיע (אלא אם חל שינוי מסוים בסטטוס שלו והוא יכול ורוצה להישאר במדינה).

למדינת ישראל, באופן טבעי, יש שאיפה לגרום לכמה שיותר אנשים שעשו רילוקיישן לחזור בסיומו ולא להישאר במדינה אליה הם עברו. בין אם זה מסיבות כלכליות ובין אם זה מסיבות מקצועיות. אנשים שעושים רילוקיישן רוכשים ידע וכלים, שיכולים כמובן לקדם את הכלכלה המקומית וכן, אפשר להניח שהמדינה היתה מעדיפה שהם ישלמו מסים בישראל ולא במדינות אחרות. לכן היא מעניקה זכויות והטבות לתושבים חוזרים ברילוקיישן.

באילו זכויות והטבות מדובר?

בעיקרון, המדינה מעניקה לתושבים חוזרים ברילוקיישן זכויות והטבות שונות בהיבטים של מיסוי. המטרה היא לספק להם פטור מתשלומי מס שונים, בין היתר מס על הכנסות משוק העבודה, רווחי הון, מימוש נכסים, כספי פנסיה ועוד.

חשוב להדגיש, כל זה יכול להתבצע אך ורק אחרי מספר שנים מסוים בהם חיים מחוץ לישראל. כמו כן, ניתן לקבל את כל הזכויות וההטבות עם עובדים ביחד עם רואי חשבון וגורמי מקצוע אחרים שיכולים לעזור בהיבט זה.

חשוב מאוד לפני שחוזרים לישראל, לברר מה הן אותן זכויות והטבות של תושב חוזר ברילוקיישן שניתן לקבל.