איך רושמים פטנטים?

חלק גדול מדברים בהם אנו משתמשים בהם היום הינם המצאות אשר המציאו אנשים, חלקן המצאות מלפני כמה מאות שנים. כאשר אדם ממציא משהו חדש, מוצר מהפכני אשר משנה את המציאות של אנשים רבים הוא רוצה לעגן את זה מבחינה חוקית כך שארגונים, גופים ואנשים אחרים לא ישתמשו בדבר אותו הוא המציא ללא אישורו המפורש. פטנט הוא למעשה גיבוי חוקי אשר ניתן על ידי הממשל לאדם אשר המציא את אותו מוצר, גיבוי אשר נותן לו את הבלעדיות להשתמש בהמצאה שלו מבחינה מסחרית. 

איך רושמים פטנטים, מה השלבים?

לרישום פטנט יש מספר שלבים:

  • השלב הראשון הוא ניסוח מסודר של ההמצאה המדגיש מהי החדשנות והתועלת ממנה.
  • השלב השני הוא הגש הבקשה לרשות הפטנטים אשר בוחנת אותה.
  • במקרים מאוד נדירים ניתן אישור מידי אך במרבית המקרים הממציא נשאל שאלות נוקבות ביחס להמצאה שלו עד לקבלת אישור, תהליך שיכול לקחת שנים רבות.

מומלץ לקרוא עוד על רישום פטנטים באתר של כץ פרזנטי.

מה עוד חשוב לדעת בהקשר של רישום פטנט?ישנה עלות של רישום פטנט הכוללת בין היתר אגרת הגשה, הכנה של שרטוטים, תשלום שכר טרחה לעורך הפטנטים בישראל אשר כולל גם את כתיבת הבקשה וגם את ההגשה לרשות הפטנטים. ישנן עלויות נוספות במידה ומוגשת בקשה לרישום במדינות שונות שכן יש בין היתר צורך בתרגומים של מסמכים שונים וטיפול של עורכי פטנטים במדינה בה מוגשת הבקשה לרישום. במידה ויש לאדם רעיון אך אין לו עדיין משהו מוחשי ניתן גם כן להגיש בקשה לרישום הפטנט, זהו תהליך שיכול לקחת בממוצע 2 עד 4 שנים ויש מקרים שאפילו יותר. כאשר מגישים בקשה לפטנט בישראל ניתן להגיש את הבקשה בעברית, ערבית או אנגלית.