עומדים בפני כתיבת עבודה אקדמית? מה חשוב לדעת

אם אתם עומדים בפני כתיבה אקדמית יש כמה דברים שרצוי לדעת עוד לפני שמתחילים. אין זה פשוט לכתוב עבודות אקדמיות וסמינריונים, קיימים כללים ברורים אליהם יש להיצמד, חשוב לקרוא על כך, וברשת לא מעט אתרים העוסקים בעבודות מסוג זה.

מה חשוב לדעת?

ישנן הרבה שאלות שעלולות לצוץ כאשר כותבים עבודה אקדמית, למשל: על הסטודנט לבחור את השאלות הרלוונטיות הנוגעות למחקר, עליו לדעת כיצד לכתוב מבוא, עיצוב שער, סקירות ספרותיות בכדי לשאוב אינפורמציה, וכמו כן, חשוב לדעת כמה זמן בדיוק נדרש בכדי לכתוב עבודה אקדמית מצוינת. להמשך קריאה בנושא עבודות אקמאיות

אל תתנו לעבודה ללכת איבוד!

כתיבת עבודה אקדמית איננה עניין של מה בכך. עלינו להשקיע זמן רב בבחירת הנושא, מציאת מקורות, ציטוטים, יצירת ידע חדש, בהחלט עבודה הדורשת השקעה רבה, לא נרצה לאבד אותה.

בשל הסיבה הזו, גבו את כל הקבצים במחשב, והיה ותהיה הפסקת חשמל או כל בעיה אחרת שתשבית את המחשב, החומר הלימודי והעבודה לא ילכו לאיבוד. מומלץ גם לשלוח את עבודת הסמינריון לדיסק און קי.

לפעול על פי הוראות המרצים

מי שלומד במוסד אקדמי מבין כי לכל מרצה דרישות משלו. המרצים מעבירים לסטודנטים דפים עם הוראות ברורות לכתיבת עבודה אקדמית, ואין לחרוג מההנחיות. והיה ותחרגו מהן, יורידו לכם נקודות וזה חבל. כמו כן יש להדפיס את העבודות ולבחור בפונט דיוויד. גודל הפונטים הינו 12, כאשר המרווח בין השורות נע בין 1.5 ל 2.

עריכה

עם תום כתיבת עבודה אקדמית, יש גם לערוך אותה. אין מדובר במשימה פשוטה שכל אחד יודע או מוכשר לעשות, לכן במקרים הללו מומלץ למסור את העבודה לעריכה בידי גורם מקצועי, גם נושא זה יכול להשפיע רבות על הציון. למידע בנושא כתיבה סמינריונית באתר סילבוס