הליך הסגרה – איך זה מתנהל?

הליך הסגרה הוא הליך שבו של אדם שהורשע או מואשם בעבירה מסוימת נמסר ממדינה אחת למדינה אחרת. בישראל וגם בעולם כולו ישנה חשיבות מכרעת לאזרחות של הנאשם, ולכן לא מעט מדינות לא ממהרות להסגיר את הנאשמים שנמצאים בשטחן. מהסיבה הזאת חשוב מאוד לקבל ייצוג משפטי איכותי וטוב אשר יסייע לכם לקבל את מבוקשכם, דבר שיכול להשתנות בהתאם לעו"ד פלילי שתבחרו שייצג אתכם. לכן אסור לכם להתפשר בפחות מהטוב ביותר כאשר זה מגיע לתחום הזה.

איך מתנהל הליך הסגרה בישראל?

לא מעט מדינות מקיימות הסכם הסגרה עם ישראל, לרוב מדובר ברוב המדינות הגדולות בעולם אשר מקיימות גם יחסים דיפלומטיים עם ישראל. מדינה אשר מקיימת הסכם הסגרה עם ישראל יכולה לבקש מהרשויות בישראל להסגיר לשטחן אדם עם אזרחות ישראלית אשר מואשם בפשע כזה או אחר בתוך שטחן. 

מיד לאחר הגשת הבקשה להסגרה ידון בית המשפט המחוזי בירושלים בדבר ההסגרה. אם הנאשם יסכים להיות מוסגר לאותה מדינה, מדובר בהליך משפטי קצר במיוחד אשר לא דורש מעורבות של עורכי דין כלל. בית המשפט יארגן את כל המסמכים הנדרשים, ויסגיר את הנאשם למדינה שמבקשת את הסגרתו. אך במקרה שבו הנאשם איננו מסכים להסגרתו, זהו סיפור אחר לחלוטין אשר דורש הרבה יותר מאמץ מצד רשויות המשפט.

אם האדם איננו מסכים להסגרתו, מדובר בהליך פלילי לכל דבר ועניין – ורק כאשר בישראל תגובש החלטה כי האדם ביצע עבירה פלילית, הוא יוסגר למדינה שמבקשת להעמידו לדין. מהסיבה הזאת חשוב מאוד לפנות אל עורך דין להליך הסגרה, על מנת שתוכלו לדעת שאתם מתמודדים עם הסיטואציה באופן הטוב ביותר. 

אם תתפשרו על איכות עורך הדין שייצג אתכם במקרה הזה, ככל הנראה תמצאו את עצמכם מוסגרים למדינה שמבקשת להסגירכם – ושם תצטרכו לרצות את העונש הקבוע בחוק באותה מדינה. לכן בישראל תוכלו להילחם על חפותכם, וברוב המקרים בעזרת ייצוג משפטי הולם לא תוסגרו למדינה שמבקשת להסגיר אתכם ותוכלו להמשיך לנהל את אורח החיים שלכם בצורה רגילה לחלוטין.