השתלת קרנית מלאכותית, מתי נדרש?

השתלת קרנית מלאכותית היא הליך המחליף את הקרנית הטבעית של המטופל בזו מלאכותית. זה נעשה בדרך כלל כדי להחליף את העין לאחר שהיא נפגעה מפציעה או מחלה. השתלת קרנית מלאכותית ידועה גם כ-keratoplasty. הוא מבוצע בחדר הניתוח בהרדמה כללית ואורך כשעתיים. הקרנית המלאכותית, העשויה מחומר הנקרא פולימתיל-מתאקרילט (PMMA), מחליפה את הקרנית הטבעית של החולה, שנפגעה מפציעה או מחלה. לקרנית המלאכותית יש סוגים שונים של ציפויים שניתן למרוח מעליה, בהתאם לאיזה סוג הטיפול המטופל זקוק לראייתו.

למי עושים השתלמת קרנית מלאכותית? 

השתלת קרנית מלאכותית היא אופציה לחולים עם עיוורון קרנית. הקרנית המלאכותית מורכבת ממספר חומרים שונים, כולל פולימרים, סיליקון ופוליאוריתן. ניתן להשתמש בקרנית המלאכותית כדי להחליף את הטבעית הפגועה או החולה. חולים שנפגעו בעיניהם עקב טראומה או מחלה הם בדרך כלל מועמדים לקרנית חדשה.

כיצד מתבצעת השתלת קרנית מלאכותית?

השתלת קרנית מלאכותית היא הליך כירורגי להחלפת הקרנית החולה במלאכותית. השתלת קרנית מלאכותית היא הליך כירורגי להחלפת הקרנית החולה במלאכותית. הקרנית המלאכותית עשויה מרקמות רכות וניתן להשתמש בה במקרים של פגמים מולדים, טראומה או מחלה. ניתן להשתמש בקרנית מלאכותית גם במקרה של השתלות בהן עיני תורם אינן זמינות. 

מדובר בטכנולוגיה די חדשה:

השתלת קרנית מלאכותית היא טכנולוגיה חדשה שנמצאת בפיתוח כבר זמן מה. המטרה העיקרית של הקרנית המלאכותית היא להחליף את הקרנית האנושית שניזוקה או נפגעה. טכנולוגיה זו יכולה לשמש לטיפול בחולים עם ניוון מקולרי מתקדם הקשור לגיל יבש, והיא משמשת גם לטיפול בחולים הזקוקים להשתלת קרנית עקב פציעה או מחלה. המטופל הראשון שקיבל קרנית מלאכותית היה בשנת 2011. מאז, למעלה מ-2,500 חולים עברו הליך זה ברחבי העולם.