5 טיפים לעוגת הקומות המושלמת

הכנה של עוגת קומות יכולה להיות קצת יותר פשוטה ממה שאתם אולי חושבים. כל מה שצריך זה קצת תכנון מקדים, סדנאות זילוף למתחילים.

הנה כמה טיפים טובים, שיעזרו לכם לצלוח את התהליך, שכבה אחר שכבה.

  1. תכנון מראש של עוגת קומות

מכינים עוגת קומות? הקפידו לתכנן מראש! תכנון מקדים להכנת עוגה מורכבת הוא צעד מומלץ מאוד, שיעזור לכם להימנע מטעויות ולקבל תוצאה מושלמת. מומלץ לשרטט על נייר את העוגה, כפי שאתם רוצים שהיא תיראה. זה לא צריך להיות ציור אומנותי, אלא משהו פשוט ובסיס, שיעזור לכם להבין איך העוגה צריכה להיראות ומה זה מצריך מכם.

  1. תנו לה להתקרר!

תנו לעוגה מספיק זמן להתקרר, כדי שיוכלו לחתוך, לעצב ולקשט אותה בלי בעיה. אם מתחילים לקשט עם קצפת, או כל חומר ציפוי אחר ,כשהעוגה עדיין חמה, הציפוי צפוי להינמס ולהשאיר לכם שלולית.

  1. חצי הקפאה

אם תכניסו את העוגה המוכנה, לפני תהליך הקישוט ואחרי שהיא מתקררת, לחצי הקפאה, תקבלו עוגה יציבה שיהיה לכם הרבה יותר קל לעבוד איתה.

  1. לשמור על התחתית

הניחו נייר אפייה על התחתית, לפני שתתחילו לקשט. הנייר ישמור על תחתית העוגה מפני טפטופים של קצפת וחומרי קישוט אחרים.  ככה תוכלו לשלוף בקלות את נייר האפייה לאחר סיום הקישוטים ולהישאר עם תחתית נקייה ומוכנה להגשה.

  1. המקלות שמאחורי הקלעים

מומלץ להשתמש באמצעי לייצוב השכבות של העוגה זו על זו. אפשר להשתמש במקלות בייגלה למשל, אם אתם רוצים משהו אכיל, אבל אפשר גם מקלות עץ ארוכים, קשיות עבות במיוחד וכן הלאה. את המקלות תוקעים בין שכבה לשכבה, כדי להבטיח שהשכבות לא יזוזו אחת מעל השנייה, כשאתם מזיזים את העוגה ממקום למקום.

הירשמו לסדנאות אפייה לייזה תובל >>>

בהצלחה!