כמה דגשים חשובים לגבי ריפוי בעיסוק לילדים

המטרה של ריפוי בעיסוק לילדים היא לאבחן באופן מדויק את הנקודות שבהן זקוק כל ילד לסיוע. המאבחן המיומן צופה בהתנהלות האישית של כל ילד כדי להגיע למסקנות מהן הבעיות האקוטיות ואילו פתרונות יהיו המתאימים ביותר עבורו.

ריפוי בעיסוק לילדים 

לאחר האבחון הרוחבי יכול המטפל לקבוע תוכנית עבודה הכוללת את בטיפולים הייעודיים עבורו תוך שימוש באמצעים חדשניים משחקים, דרכי למידה ועוד.

כדי להצליח בתהליך, דרוש שיתוף פעולה מלא של ההורים ולכן הם עוברים הדרכה והכוונה כדי שיוכלו להמשיך עם הילד בבית את הפעולות שהחל בהם המטפל וזאת כדי ליצור השפעה נרחבת של הפעולות הספציפיות על הבנתו של הילד.

דרך הפעולה של המרפא בעיסוק 

ההגעה לליבו של הילד ולהבנה שלו, עוברת בדרכים שונות כמו דרך משחקי חשיבה, ביטוי של מיומנויות רגשיות, עבודה על מוטוריקה עדינה, קוגניטיביות וכישורים חברתיים.

המטרה היא להכניס את הילד לדרכים נורמטיביות בהתנהלות היום יומית, דברים שהוא לא מכיר כיוון שלא הפנים ולכן מלמדים אותו על עמידה בלוחות הזמנים, שיפור כתב היד שלו, שיטות של ארגון וסדר, אופן ההתנהלות במסגרות חברתיות ועוד.

פאן נוסף של למידה הוא התנהלות כעצמאי, למידה כיצד לבצע פעולות הקשורות בלמידה, שיפור הקשב והריכוז כלים לשליטה על התקפי זעם ויכולת התמודדות עם מצבים שונים בחיי היום יום.

שינויים בהתנהלות האישית 

לאור קשיים או האטה בהתפתחות הנורמטיבית של ילדים מסוימים, המטרה של המרפאים בעיסוק היא לשפר את היכולות הקוגניטיביות שלהם, לתת דגשים על פתיחות חברתית, מעורבות, טיפול בבריאות, רווחה, הבעת רגשות, מתן ביטחון עצמי. כל זאת על ידי הליך שיקומי של חינוך ולמידה, בהתאם לצורך האישי של כל אחד ואחד.

> קראו עוד על מטפלת רגשית באתר טיפול לי!