חרדה חברתית לבני נוער – ממה היא נובעת?

חרדה חברתית אצל בני נוער היא תופעה ידועה וגורמי מקצוע מאבחנים אותה ברבדים שונים של האוכלוסייה.

ממה נובעת חרדה חברתית

כל אדם ובמיוחד ילדים מעוניינים להרגיש שהם רצויים ואהובים. אך לפעמים יש מקרים מסוימים שמשפיעים באופן דרסטי מאד על ההתנהלות של הילדים. מדובר במקרים קשים שמטביעים את חותמם על דרך החשיבה של הילדים ולאחר מכן יהיה לא פשוט להחזיר אותם למסלול הנורמטיבי.

חרדה חברתית אצל ילדים נובעת מתוך פרשנות שלילית שהם נותנים למילה שנאמרה על ידי ילד אחר, הם מרגישים דחויים, מושפלים ולא רצויים ובטוחים שכולם נגדם, לא אוהבים ולא מעריכים את חוכמתם.

התחושה העמוקה הזו שמשתרשת עם הזמן יוצרת אצלם תכונה של התבודדות ולכן הם מעדיפים להישאר בביתם ולהימנע ככל האפשר מכל פעילות חברתית, שבה נוצרים מפגשים עם חברים מהכיתה או ממסגרת חברתית אחרת.

כאשר אין אינטראקציות לא נוצרות תחושות חזקות וגרועות יותר ולכן הילדים הללו נמנעים ממפגשים לא נעימים, הם לא רוצים שישפטו אותם ולכן המקום הבטוח ביותר הוא הבית.

החששות הגדולים של הילדים

התחושה המרכזית של הילדים נוגעת לאופן ההתייחסות של ילדים אחרים אליהם. לכן הם נכנסים למצב של חרדות, לחצים ומועקות. הם בונים לעצמם מגדל קלפים מהסיפורים, כאשר ברוב המקרים למגדל קלפים זה אין בסיס איתן ויציב.

ההימנעות מפעילויות חברתיות יוצרת ריחוק חברתי משמעותי לאורך זמן. כדי למנוע השלכות כבדות של חרדה חברתית אצל ילדים, חשוב לטפל בכך. היתרון הגדול הוא שמדובר בנושא שאפשר לטפל בו וגם להצליח.

המטפלים המקצועיים מפתחים עם הילדים גישה של היתרונות הרבים במעורבות חברתית ומתחילים בקשר עם חבר אחד ובהמשך מעגל החברים גדל.

אנחנו מזמינים אתכם עוד היום לפנות אלינו – עמותת רקפת לבני נוער.