ייפוי כח מתמשך – איך זה עובד

החוק בישראל קובע זכות לכל אדם בוגר להסמיך אדם מיופה כוח שרשאי לקבוע החלטות באשר לרכושו וגופו. מיופה הכוח נדרש להשתמש בזכות שניתנה לו במקרים בהם האדם אינו מסוגל לקבל החלטות נכונות בעבור עצמו. המינוי מתבצע באמצעות חתימה על מסמך ייפוי כח מתמשך. לרוב, נחתום על ייפוי כח מתמשך במקרים של בעיות בריאותיות ובמקרים של היעדרות ממושכת.  

מתי ואיך חותמים על ייפוי כח מתמשך?

מיופה הכוח נקבע על ידי האדם עצמו תוך חתימה משותפת על המסמך מול עורך דין. האדם רשאי לקבוע הנחיות ספציפיות ועקרונות לגבי טיפול ברכושו וקבלת החלטות בנוגע לבריאותו. את החתימה על המסמך מלווה עורך דין שמתמחה בתחום. לקראת החתימה תתבקשו להחליט מה יהיה ההיקף של ייפוי הכוח ובאלו תחומים נרצה להפעיל אותו. אפשר לחתום על ייפוי כח מתמשך שמתייחס לרכוש בלבד או לייפוי כוח שמתייחס להחלטות רפואיות. מיופה הכוח נקבע על מנת לדאוג לרווחת האדם ולספק לו צרכים יומיומיים. 

מה כולל ייפוי הכוח?

כל מסמך ייפוי כח מתמשך כולל הגדרות של המקרים בהם נרצה להפעיל את כוחו של המיופה ומקרים חריגים בהם לא תהיה לו כל סמכות. כך למשך אפשר יהיה לקבוע ייפוי כוח רפואי בנושא פסיכיאטרי בלבד. בחלק מהמקרים נדרשת חוות דעת של מומחה בכדי לוודא שהאדם אכן מבין את המשמעות של המסמך ואת הכוח שהוא מפקיד בידי מיופה הכוח שלו. ייתכן והממנה ידרוש לקבוע כללים בהם ניתן להפעיל את המסמך, תאריכים ותנאים ספציפיים להפעלת ייפוי הכוח. 

האם אפשר לבחור יותר ממיופה כוח אחד?

כיום ניתן להעניק ייפוי כוח למספר אנשים ללא הגבלה. כך למשל, אפשר יהיה להעניק ייפוי כוח לכמה בני במשפחה עם חלוקת תחומי אחריות או ללא. במשפחות רבות הורים מבוגרים מעניקים לכל ילדיהם ייפוי כוח זהה. למידע נוסף פנו לעו"ד ניר אביבי