איך מתמודדים עם נחירות בשיטת טיפול טבעית?

יש הרבה מחקרים על ההשפעות של הרגלי שינה על הבריאות שלנו. נחירות בלילה הן אחת התלונות הנפוצות ביותר בחברה שלנו. רוב האנשים שמעו על זה והם יותר ממוכנים לעשות משהו בנידון. עם זאת, עדיין ישנם אנשים רבים שאינם יודעים כיצד להתמודד עם נחירות, מה גורם להן ומה ניתן לעשות בנידון. אז החלטנו לכתוב עבורם את המאמר הזה. ננסה להעניק לקורא ידע בסיסי בנחירות וגם כיצד לטפל בהן.

אז מהי נחירה?

בעבר, אנשים האמינו שהנחירות נגרמות ממחסור בחמצן. זה לא נכון, ויש עוד סיבות רבות לנחירות. נחירות יכולות להיגרם ממצבי נשימה שונים. אלה כוללים ברונכיאקטזיס, היפרונטילציה, דום נשימה בשינה ומצבים רפואיים אחרים. אם לאדם יש מצב רפואי המשפיע על תפקוד דרכי הנשימה, סביר להניח שהוא ינחר. לדוגמה, ישנם אנשים הנוחרים עקב דום נשימה חסימתי בשינה. כאשר לאדם יש דום נשימה בשינה, הוא מפסיק לנשום כאשר הוא הולך לישון, וזה גורם לאדם להפסיק לנשום בזמן השינה. אנשים הנוחרים בתגובה להיפרונטילציה עשויים לסבול מ-COPD או אסטמה. בנוסף להפרעות נשימה, נחירות יכולות להיגרם מפציעה פיזית או טראומה. פציעות בצוואר או באזור הפנים עלולות לגרום לנחירות. 

למידע על פתרון לנחירות עם אורנה אדריאנסן >>>

איך לטפל בנחירות בצורה טבעית?

  • ניתן להשתמש בתרסיס אף טבעי המורכב ממעט מלח, מים מורתחים ובקבוקון עם טפטפת בתוכו נערבב אותן. כאשר המים המורתחים יתקרר ונערבב לתוכם את המלח שיימס בהם לגמרי ניתן לטפטף שתי טיפות לכל נחיר לפני השינה. מותר לשימוש עד חמישה ימים ואז לחדש את התרסיס.
  • ניתן להשתמש בשמן נענע, לטפטף מעט על האצבע ולמרוח לצדי הנחיריים. 
  • אכילת מזונות טבעיים להגברת המלטונין – הורמון בגוף המסייע לשינה טובה ועמוקה יותר. אננס טרי, בננות ותפוזים עשויים לסייע.