תותבות על שתלים – איך זה עובד?

מהן תותבות על שתלים ומה ההבדל בין שתלים דנטליים לבין שילוב של תותבות ושתלים? במאמר זה נספק לכם תשובות על שאלות אלו וזאת על מנת שתוכלו לבחור את האפשרות המתאימה ביותר. התחילו לקרוא

תותבות או שתלים?

שתלים ותותבות הם שני דברים שונים לחלוטין. שתלים נחשבים לפתרון הטוב ביותר כיום וזאת משום שהם מהווים תחליף קבוע אשר נראה טבעי, נחשב כחזק וכזה המספק פתרון אסתטי לשיניים המקוריות החסרות בפה. תותבות לעומת זאת הן תחליף זמני ורוב הרופאים אינם ממליצים עליהם, וזאת משום שהן נחשבות לשיטה שהייתה נהוגה בעבר, טרם המצאת השתלים. אז על מה מדובר כאשר רופאים ממליצים על תותבות על שתלים? ולמי פתרון זה אידיאלי?

תותבות על שתלים – קצת על השיטה

כאן מדובר של שיטה בה מבצעים תהליך השתלת שתלים דנטליים ובמקום להשתיל תחליף שיניים קבועות, מרכיבים מערכת של שיניים תותבות על השתלים. בניגוד לאפשרות של תותבות, כאן היתרונות רבים כאשר היתרון המרכזי שבהם הוא שהשיניים התותבות אינן זזות בפה, שכן הן מותקנות על השתלים. 

נכון להיום יש אפשרות של ביצוע פרוצדורה זו באופן הדרגתי. כלומר, מבצעים את הליך החדרת השתלים. לאחר מכן ממתינים מספר חודשים (בדרך כלל כחצי שנה), לאחר שהשתלים נקלטים בפה, מבצעים חישוף של השתל והרכבת התותבות. אפשרות נוספת אשר נחשבת לחדשנית ביותר היא שיטת התותבות הממוקמות על השתלים בשיטת העמסה מיידית, כלומר התהליך נעשה ביום אחד והמטופל לרוב מחלים מהר, שכן הפה סופג פחות טראומות.

לסיכום, שיטת תותבות על שתלים מתאימה לכל מי שמעוניין להוציא את התותבות בכדי לנקות אותן בתדירות גבוהה ועדיין ליהנות מתותבות שלא זזות בעת לעיסה או דיבור ובשמירה על העצם של הלסת, דבר בעייתי בפרוצדורת תותבות רגילה. בהצלחה!מחפשים מרפאת שיניים בחיפה? צרו קשר עוד היום >>>