הסכם הורות משותפת – האם זה מתאים לכל הזוגות?

הסכם הורות משותפת מתאים לזוגות אשר אינם חיים יחד תחת קורת גג אחת. בגלל מצב זה הם אינם מנהלים חיים משותפים שגרתיים ומקובלים, ולכן, חייבים לעגן את ההתנהלות המשותפת לגבי הטיפול בילוד האמור להגיע. ההסכמות הללו נערכות בחוזה מסודר. יש חשיבות לעריכה נכונה שלו, שכן, רק היא תוכר בבית משפט כאשר יהיה צורך לדון ולהתווכח עליו. בעיקרון, ההסכמות הנקבעות הן לתקופה מוגבלת ועד אשר הילד הופך לבוגר ועצמאי. בפועל, ולרוב,  זה עד לאחר שחרורו מהצבא.

תוקף חוקי

יש לערוך אותו ולחתום עליו עוד טרם הכניסה להיריון. מומלץ לאשר אותו אצל נוטריון. לעיתים, זו גם דרישת קופת החולים. יש לאשר אותו בבית משפט לאחר הלידה ואז הוא הופך לחוקי. בפועל, שני הצדדים מצהירים שאינם נשואים לאחרים, שלא ניתנה תמורה כספית בגין ההיריון והלידה, האב מתחייב להצהיר לחתום על הצהרת אבהות בעת הרישום בבית החולים ועוד. כן, מוכנסים סעיפים הנוגעים למימון כל התהליך, לאופן יישומו בפועל ועוד.

החלטות הקשורות ביילוד

יש לקבוע בהסכם החלטות מהותיות בנוגע ליילוד: שם נבחר כולל שם משפחה, החלטות לגבי חינוך, מקום מגורים, בריאות ודת, זמני שהות עימו, חלוקת הוצאות לגביו וכדומה. יש לציין כי מדובר על החלטות רציניות גם כאשר ידוע מראש שקיימות אי ודאויות רבות עתידיות. יש צורך שההורים לעתיד יראו בעין אחת נושאים רבים ויהיו בעלי הבנה הדדית לצרכי שניהם וצרכי הילד המשותף. משום כך, יש להקדיש מחשבה רבה על כל הנושא ולהיכנס אליו עם מודעות עמוקה. מומלץ להיעזר בעורך דין בעל מוניטין בנושא. מאחר ומדובר על סעיפים רבים בעלי רגישות שיש לכלול בו כאשר את כולם יש לכתוב על פי הוראות החוק.

לייעות משפטי צרו קשר עם עו"ד יונית גזל