אי למטבח, האם זה עדיין באופנה?

בעבר ידעו כולם כי הסלון הוא סלון והמטבח הוא מטבח ואין מלכות נוגעת בחברתה. המטבח היו ספון מאורי דלת משלו והוא היה אזור תחום בבית והסלון גם אם הוא היה חלל פתוח בלי דלת, עדיין הוא היה שטח מנותק לחלוטין מהמטבח ולא היה בין שני החללים הללו בבית כל קשר.

אך היום, עולם העיצוב מכתיב משהו אחר. המטבח והסלון הפך להיות בבתים רבים ישות אחת ממש. המטבח והסלון מחוברים כמקשה אחת כאשר יש את החלק שהוא המטבח וההמשך זהו הסלון.

אי במטבח – למה הוא משמש

אז אם המטבח והסלון מקשה אחת המה, היכן ממקמים את פינת האוכל? מה המקום שם יכולים בני הבית לשבת ולאוכל את ארוחתם? האם סביב השולחן הסלוני? אז כאן בדיוק מגיע אי למטבח. האי הוא שולחן התוחם כביכול בין הסלון לבין המטבח כאשר מדובר באי המיועד לשולחן אוכל. ישנם מקרים אשר בהם האי משמש מטרה שונה לגמרי. האי ממוקם במרכז המטבח והוא למעשה מכיל את הכיריים, את הכיור עם הברז והוא נמצא במרכזו של המטבח וכך הגישה אליו היא מאוד נוחה ופשוטה.

אי במטבח – האם זה עדין אופנתי?

אז האמת היא שבכל מה שנוגע לעיצוב המטבח, יש מי שמכתיב את הקצב והקצב הוא בהחלט מהיר מאוד. מי שמשפיע בעיקר על השינויים בעולם העיצוב ובמיוחד של המטבח הביתי זה כמובן העולם האירופאי ומעט גם העולם האמריקאי. הם אלו המכתיבים לעולם כולו את הטרנדים ואת העיצובים ואת ההחלטות שלהם אנחנו פוגשים פה די מהר, באיחור 'קל' של שנה שנתיים בלבד (!)

כי הישראלים מה לעשות – הם שמרנים. קשה לשנות את הישראלי. עד שהוא התרגל לרעיון של מטבח סלון מחוברים, עד שהוא השלים עם זה כי האי במטבח זה מה שיהפוך את המטבח שלו לנוח, עד שהוא שינה את המטבח שלו לכזה שהוא בסגנון הייטקיסטי, לך תספר לו שזה כבר לא באמת עדכני בעולם ואם הוא מבקש להיות טרנדי הוא צריך לחשוב על משהו אחר…

אך אפשר בהחלט לומר כי אי למטבח העשוי שיש ניר צבי עדיין תופס מקום של כבוד והוא עדיין לא נעלם מהעולם.