באילו מקרים יש צורך בניתוח וסטיבוליטיס?

ניתוח וסטיבוליטיס נחשב לשיטת הטיפול האחרונה, אשר מומלצת במקרים מסוג אלו. ברוב הפעמים, נעשה תחילה ניסיון לטפל בבעיה בצורה לא פולשנית, אך במידה ושום שיטת טיפול אלטרנטיבית לא עובדת, ניתן לשקול את האופציה הכירורגית. למעשה, כדאי לדעת כי מדובר על ניתוח שפורסם לראשונה בשנת 1981, ויעילותו הוכחה במחקרים רבים. באופן כללי, כדאי לדעת כי הטיפול בווסטיבוליטיס נקבע באופן אישי בהתאם לנסיבות ובהתאם למטופלת. קראו עוד על ניתוח וסטיבוליטיס באתר של יעקב בורנשטיין.

אומנם אף אחד אינו יכול לקבוע עדיין בוודאות את הגורמים לווסטיבוליטיס, אך ישנם גורמים שונים אשר מגבירים את הסיכון להופעת התופעה. בהתאם לגורמים אלו, ניתן לקבוע את שיטת הטיפול המתאימה ביותר לנסיבות. למשל, במידה וישנו ריבוי של סיבי עצב בפתח הנרתיק, כדאי לשקול טיפול ניורופטי, על מנת להפחית את הרגישות באזור. במידה וטיפול זה אינו יעיל, ניתן לשקול את האופציה לניתוח.

ניתוח וסטיבוליטיס – נקודות חשובות שכדאי להכיר

קודם כל, כדאי לדעת כי ניתוח מסוג זה נחשב סוג של טיפול בוסטיבוליטיס המעניק פתרון יעיל ביותר לבעיה, היות והוא מחזיק בסיכויי הצלחה של 85%. נשים רבות שעברו את הניתוח, מדווחות כי תחושת הכאב נעלמה כלא הייתה, כך שמדובר על טיפול לטווח הארוך. לעומת זאת, טיפולים חלופיים זוכים להצלחה של 30% לכל היותר, דבר שברוב הפעמים לא מחזיק מעמד לאורך זמן, היות ותחושת הכאב חוזרת לרוב הנשים תוך מספר חודשים בלבד. 

כדאי לדעת כי מחקרים שנעשו בנושא, הראו כי הניתוח יהיה יעיל יותר עבור נשים אשר חוות תחושת כאב רק בזמן קיום היחסית, לעומת נשים אשר חוות תחושת כאב חדה וחזקה לאורך זמן, ללא שום קשר לקיום יחסים. כדאי לציין כי במהלך הניתוח מוסרת רצועת עור מהחלק הפנימי של השפתיים שבפתח של הנרתיק, כולל טבעת הבתולים.