איך מעשנות בשר השתלטו על השוק?

נפתח את המאמר בנקודה אחת חשובה: מדינת ישראל הפכה עם השנים להיות מעצמה גסטרונומית. הרבה תכניות בישול משודרות בערוצים השונים, ייתכן כי זוהי אחת מהסיבות שלא מעט ישראלים הפכו להיות בשלנים בעצמם. אם אתם משוגעים על בשר או דגים מעושנים, הגיע הזמן לרכוש מעשנת ולהכין הכל לבד. והטעם? חלומי.

מידע על מעשנות בשר

גם בתקופות קדומות יותר, בני האדם עשו שימוש במעשנות בכדי לשמר את הבשר, לא תמיד ניתן היה לצוד. מעשנות דומות במהותן לגריל וכל פעולות עישון הבשרים נעשות באמצעות מעשנת פחמים, גז או חשמל, מה שמעניק לאוכל טעם מיוחד. מעשנות מיועדות לכל אניני הטעם שאוהבים בשר בעל ניחוחות עישון משכרים.

דרכי הפעולה של מעשנות

אחד המאפיינים הבולטים של מעשנות הוא שהן עובדות לאט, הרי הכנת בשר מעושן מצריכה זמן והאוכל לא מוכן תוך חצי שעה, יש להצטייד בסבלנות. כמו כן, גם את הבשר או הדגים מכינים כאשר טמפרטורת המעשנת הינה נמוכה למדיי, לא מעבר ל 150 מעלות. הטעם הייחודי נוצר עקב העשן העולה מהמעשנת שמעניק לאוכל טעם מיוחד משלו.

טעם שונה

גם אנשים שהורגלו כבר להשתמש במנגל גז או פחמים, לאט אבל בטוח החלו להבין את השוני ביניהם למעשנות בשר. כל אחד יוכל לבחור מעשנת המותאמת לצרכיו, קיימים פערי מחירים בין סוגי המעשנות למיניהן.

היכן רוכשים?

מעשנות בשר אינן זולות לכן כדאי להשקיע עוד קצת כסף ולרכוש מעשנת, מנגלים המופעלים באמצעות גז או פחמים, אצל אחד העסקים המובילים בתחום המשווק מעשנות של היצרניות הטובות והידועות בעולם. מן הסתם תוכלו גם להתייעץ עם עובדי בית העסק ולבחור את המעשנת הטובה ביותר עבורכם ועם אחריות!