הסכם ממון לאחר נישואין – האם הוא יעיל?

הסכם ממון הוא מסמך מפורט שנערך בין בני זוג. הסכם זה נועד לפרט את הזכויות הממוניות של כל אחד מבני הזוג ברכוש המשותף. המטרה היא למנוע חיכוכים בעניינים כספיים בין בני הזוג במקרה של גירושין. כמו כן נועד ההסכם להבטיח לכל אחד מבני הזוג כי הנישואין לא מסכנים את הרכוש האישי אותו הוא צבר. כך שלעיתים דווקא הסכם הממון סולל את הדרך לנישואין. אמנם במקרים רבים בוחרים זוגות לערוך הסכם ממון עם עו"ד אורי גנור ביניהם לפני הנישואין, וזאת כדי להבטיח כי העניינים הכספיים מסודרים ואין עליהם חילוקי דעות.

ואם לא ערכו הסכם ממון לפני הנישואין?

אך יש מקרים רבים בהם זוגות נישאו אך את הסכם הממון הם לא ערכו. במצבים שונים הם שואלים את עצמם האם יהיה נכון לחתום על הסכם ממון לאחר הנישואין. אמנם הזוג כבר נשוי וההסכם אינו מהווה תנאי מקדים לנישואין. אבל בכל זאת לעיתים יומלץ על ידי אנשי מקצוע לבוא ולערוך את ההסכם בשלב זה. וזאת כדי להבטיח כי הפן הכלכלי בין בני הזוג מכוסה ומוסכם, ולא אמורים להתעורר חילוקי דעות בעניינים אלו. כמו כן יכולים בני זוג נשואים לערוך הסכם ממון כדי להגיע להבנה ולהסכמה הדדית שתמנע חילוקי דעות מקרה שהם יגיעו ביום מן הימים לרגע של פרידה.

ההבנה והרצון ההדדי

היסוד שעומד מאחורי הסכם ממון הוא העובדה שיש בין בני זוג אוהבים הבנה הדדית ורצון לבוא האחד לקראת השני. כלומר, הם יכולים להסכים לתנאים מסוימים ולרצות בטובתו של בן הזוג גם כאשר מעלים תרחישים קיצוניים, כיוון שבמצב הנתון הם ניצבים לצדו ברגשות חיוביים. לא כך קורה כאשר בני זוג מתמודדים עם רגשות קשים ותחושות של אכזבה וכאב. במצב כזה כל אחד עלול לעמוד על שלו ולהתעקש על הזכויות שלו בלי לראות את הצד השני בתמונה. ולכן הסכם ממון בין בני זוג נשואים עשוי להיות צעד נכון ומתאים אשר ימנע בעיות וקשיים מהם בהמשך הדרך. כי הסכם ממון זה צעד חשוב ומועיל ביותר.