לפני חתונה? למה כדאי שתערכו הסכם ממון

על פניו, בחודשים שלפני החתונה שהיא היום המרגש בחייו של הזוג הטרי, התעסקות עם עורכי דין וחתימה על הסכם חלוקת נכסים במקרה של "היה ואם ניפרד" – היא סיטואציה שנראית לא רלוונטית והזויה, אבל המציאות מלמדת שכדאי מאוד לחתום הסכם ממון לפני חתונה. כדאי שתערכו הסכם ממון לפני החתונה משום שזו הדרך הטובה ביותר להתנהל אם וכאשר יקרה מצב של "כל אחד לדרכו". 

מהו הסכם ממון?

הסכמי ממון מסדירים את חלוקת הרכוש של בני הזוג ביום שאחרי. הוא נפוץ מאוד כאשר אחד מבני הזוג מגיע לנישואין עם נכסים פיננסיים או אחרים, ועולה השאלה האם לבת או בן הזוג תהיה זכות לנתח בנכסים, אם וכאשר ייפרדו בעתיד.

זה מאוד נפוץ שאחד מבני הזוג המגיע עם נכסים שצבר רוצה לחתום על הסכם ממון. בהסכם כזה תוכלו להתייחס לתאריך שממנו והלאה הנכסים הם משותפים. למשל דירה שרכש אחד מבני הזוג טרם הנישואין וטרם ההיכרות עם בן בזוג האחר. או למשל עסק שהקים אחד מבני הזוג טרם הנישואין. 

מתי יש לחתום על הסכם ממון?

ניתן לחתום עליו גם אחרי הנישואין –ההמלצה היא לפני. ככל שחותמים על הסכם כזה בסמוך לנישואין הרי שטענה של חתימה תוך הפעלת לחץ תקבל יותר תוקף. כל הסכם ממון דורש לקבל גושפנקא משפטית כאשר באים לממש. אבל כאשר הוא נחתם אחרי הנישואין בית משפט לענייני משפחה מכריע על החלוקה, בהתבסס על ההסכם. כאשר הסכם ממון נחתם לפני הנישואין נדרש תוקף רק של נוטריון. חשוב שתבינו שחתימה על הסכם ממון לפני הנישואין היא דבר בריא. התהליך מחזק את הקשר בין בני הזוג ואת התקשורת ביניהם. למידע נוסףפנו לעו"ד שלמה לוי